Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Krispig äppelpaj

Krispig äppelpaj är en riktigt smarrig och njutbar dessert med smuligt täcke över äpplena. Servera gärna vaniljglass till. Klyfta de skalade äpplena tunt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
  2. Smält smöret och låt det svalna något. Rör ner smöret i skålen och rör om.
  3. Ställ skålen i kylen eller ännu hellre i frysen i ca 1 timme.
  4. Sätt ugnen på 200°C.
  5. Skala, kärna ur och klyfta äpplena tunt.
  6. Blanda socker, vaniljsocker och potatismjöl i en skål och blanda i äppelklyftorna.
  7. Ta ut skålen och hacka upp den stelnade degen i smulor, låt gärna större smulor finnas med.
  8. Lägg äppelklyftorna i en smord ugnsform och strö degsmulorna över.
  9. Grädda i 25 minuter. 
  10. Till servering: Serveras med mjukrörd, god vaniljglass.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g smör
  • 4 - 5 äpplen
  • 1/2 dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 msk potatismjöl
  • ev vaniljglass till servering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1890 kJ / 450 kCal
Fett: 21 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer