Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kreolska spättarullar

Dessa underbara, kreolska spättarullar får sin karaktäristiska, goda smak av tabasco och malda nejlikor. Lägg ner de rullade spättafiléerna i den smakfulla såsen och låt det puttra lite före du strösslar över räkorna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka vitlök och lök. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna. Fräs lök och paprika i oljan i en traktörpanna. Häll över tomatkross och tillsätt puré, salt, nejlikor och tabasco. Låt puttra ca 10 min under lock.
  2. Rulla ihop spättafiléerna och lägg i såsen. Låt puttra ca 5 min utan lock. Strössla räkorna över. Servera spättan med ris och gröna bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 gröna paprikor
  • 1 msk olja
  • 1 burk krossade tomater (à 400 g)
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk malda nejlikor
  • 2 krm tabasco
  • 500 g spättafiléer
  • 50 g skalade djupfrysta räkor
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?