Krämig tomatpasta med citron och burrata

Magisk pasta i all sin enkelhet! Krämig tomatpasta med citron toppas med den italienska gräddiga osten burrata – en riktig klassiker som passar lika bra till vardags som till fest.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
400 g körsbärstomater eller romanticatomater
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1/2 dl vispgrädde
1 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
1 msk socker
2 krm chiliflakes
1/2 tsk salt
4 port linguine eller spaghetti (4 port motsvarar ca 300 g)
1 burrata (à 100 g)
svartpeppar
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Fantastisk gott och enkelt. Lagade med konserverade körsbärstomater då jag inte hade färska tomater hemma. Gick hur bra som helst och smidigt så kommer fortsätta med konserverade tomater även nästa gång.
Elin
2025-04-25Besviken men räknade det med tanke på indigrienserna. Det blev smaklöst. Det behövs lök i såsen. Även basilika på slutet och parmesan. Burratan tillför inget annat än krämighet. Lite festligare fräsa i lite vin när man bryner purén
Per
2025-04-20Så gott och enkelt
Birgitta
2025-03-26