Krämig tomatpasta med citron och burrata

Magisk pasta i all sin enkelhet! Krämig tomatpasta med citron toppas med den italienska gräddiga osten burrata – en riktig klassiker som passar lika bra till vardags som till fest.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2021

Ingredienser
4 portioner
2 vitlöksklyftor
400 g körsbärstomater eller romanticatomater
2 msk olivolja
1 msk tomatpuré
1/2 dl vispgrädde
1 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
1 msk socker
2 krm chiliflakes
1/2 tsk salt
4 port linguine eller spaghetti (4 port motsvarar ca 300 g)
1 burrata (à 100 g)
svartpeppar
Gör så här
00:15:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
132 stSuper god, hoppade dock chilin. Men säkert lika god med det!
Sandra
Mycket gott och enkelt. Citron blir perfekt brytning i rätten 👌
Annelie
Verkligen supergott!
Björn
Märkligt med 100 gram ost på 4 portioner :) tycker. Vi kör 600 gram :)
Sofie
Så dj**la gott och enkelt ändrar inget förutom att jag tar bort sockret 🤩
Mats
Ubergott
Axel
Enkelt och gott! Ska absolut göras igen.
Anna
Så snabblagad middag som min 3-åring älskar (utan chili i). Alla tycker om denna rätt!
Cecilia
Fantastiskt gott o lättlagat!
Carina
Supergott- men tog också lite mer burrata. Enkelt och prisvärt både till fest och vardag
Helena