Krämig tacopaj

En krämig tacopaj gjord på egen tacopajdeg. Förgrädda pajskalet och stek köttfärsen med tacokrydda och crème fraiche. Toppa med söta körsbärtomater och riven ost. Grädda din paj i ugnen och servera ihop med en krispig sallad.

Ingredienser
4 portioner
Deg
50 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kvarg (10 %)
3 msk kallt vatten
Fyllning
500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
2 tsk taco kryddmix
1 dl vatten
2 dl crème fraiche med paprika & chili
250 g körsbärstomater
2 - 2 1/2 dl riven ost
Till servering
sallad
Gör så här
00:30:00
00:15:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. sallad.
Energi2964 KJ / 818 kCal
Fett55 g
Salt1.3 g
Kolhydrater40 g
Protein41 g
Kommentarer
60 stEnkelt att göra och ok gott. Att ta färdig ICA pajdeg var inte bra. Kanterna blir brända, som bilden, och botten blir lite för tunn.
Stefan
Enkelt recept och god paj, dock använder vi annan smak på cream f.
Bella
Enkelt och gott men jag har ändrat en del på det och utvecklat det vidare
Jenny
Jag gillar detta recept. Använde dock paj receptet till broccoli/baconpaj och bytte ut mjölet till glutenfritt och det gick bra. Ja det blev kletet men det smakar bra och konsistensen blev bra. (Det är det jag är ute efter) så till alla glutenintoleranta ni kan om ni vill byta av till finax röda om ni tål det mjölet.
Jeanette
Men fy vilket pajskal. Inget recept i min smak
Anette
Supergod paj, men då barnen ej gillar hetta byts creme fraichen till den med parmesan och vitlök.
Adriénne
Jag älskar att Carl förenklade genom att köpa en färdig tacopaj istället. Men vad var det då som var så underbart med receptet? 😂
Håkan
Underbar recept! Förenklade lite för mig och köpte färdig tacopaj.
Carl
Toppen Så enkelt och så god 👍
Anders
Använde en hel påse tacokrydda. Jättegod,serverade neutral creme fraiche som tillbehör för de som ville dämpa styrkan från den smaksatta
Ingela