Krämig tacopaj

En krämig tacopaj gjord på egen tacopajdeg. Förgrädda pajskalet och stek köttfärsen med tacokrydda och crème fraiche. Toppa med söta körsbärtomater och riven ost. Grädda din paj i ugnen och servera ihop med en krispig sallad.

Ingredienser
4 portioner
Deg
50 g smör eller margarin
3 dl vetemjöl
1 dl kvarg (10 %)
3 msk kallt vatten
Fyllning
500 g nötfärs
1 msk smör eller margarin
2 tsk taco kryddmix
1 dl vatten
2 dl crème fraiche med paprika & chili
250 g körsbärstomater
2 - 2 1/2 dl riven ost
Till servering
sallad
Gör så här
00:30:00
00:15:00
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat exkl. sallad.
Energi2964 KJ / 818 kCal
Fett55 g
Salt1.3 g
Kolhydrater40 g
Protein41 g
Kommentarer
57 stJag gillar detta recept. Använde dock paj receptet till broccoli/baconpaj och bytte ut mjölet till glutenfritt och det gick bra. Ja det blev kletet men det smakar bra och konsistensen blev bra. (Det är det jag är ute efter) så till alla glutenintoleranta ni kan om ni vill byta av till finax röda om ni tål det mjölet.
Jeanette
Men fy vilket pajskal. Inget recept i min smak
Anette
Supergod paj, men då barnen ej gillar hetta byts creme fraichen till den med parmesan och vitlök.
Adriénne