Krämig sallad med rödkål och grönkål

Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Krämig sallad med rödkål och grönkål

Denna krämiga sallad är helt perfekt att servera till exempelvis prinskorvar och köttbullar. Du gör salladen av rödkål och grönkål som blandas med en krämig sås gjord på parmesanost och crème fraiche, toppa med rostade pumpakärnor och fräscha granatäppelkärnor.

Krämig sallad med rödkål och grönkål

Ingredienser

8 bufféportioner
1/4 litet rödkålshuvud (à ca 300 g)
125 g hackad färsk grönkål
1/2 tsk salt
1 dl finriven parmesan
2 msk finhackad kapris
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1/2 dl majonnäs
svartpeppar
2 msk pumpakärnor
1 dl frysta granatäppelkärnor

Till servering

kycklingköttbullar
kycklingprinskorv

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Mycket god kålsallad som gillades av alla på julbordet. Bytte ut pumpakärnorna mot solrosfrön pga allergi och det gick oxå bra.

    Sofia

  • Trevlig och färgglad liten sallad som gick hem hos alla, även den familjemedlem som inte brukar tycka om kål. Den kommer vi göra fler gånger.

    Evalena

Näringsvärde per bufféportion

Näringsvärdet är beräknat exkl serveringsförslag.
Energi788 KJ / 188 kCal
Fett16 g
Salt1 g
Kolhydrater5 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Falafel i pita
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Bowl med sötpotatis, kikärtor och fetaost
    Betyg 4.3 av 5.98 personer har röstat
    Receptet har 25 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad