Krämig pasta med fetaost och rucola

Vi kan ju aldrig ha en matvecka utan en pastarätt! Så här kommer en med krämig sås gjord på en fetaost- och soltorkad tomatbaserad crème fraiche. I denna vänds sojabönor och smulad fetaost ned. Den peppriga rucolan tillför båda färg och smak till rätten!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2025

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2153 KJ / 515 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater53 g
Protein22 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Helt okej. Glad ni bytt ut dom evinnerliga sojabönorna mot svenska små ärtor
Alexandra
2025-04-16Supergott! Jag improviserade lite här o var, har exempelvis ingen vitlökspress eller våg och körde på ögonmått och hittade inte sojabönor i butiken så det blev lite grön paprika istället, men trots allt det så blev det gott! Svårt att göra fel skulle jag säga 😅. Tack för inspirationen! Det går ju lätt att lägga till kyckling eller liknande om man inte vill ha det vegetariskt, men jag tyckte det var gott som det var och fick rester för några dagar 👍🏼.
Linda
2025-03-09Instead of soybeans I recommend soltorkade tomater and fresh tomatoes.
Sabine
2024-07-08