Krämig pasta med bacon och champinjoner

Snabblagad är denna krämiga pasta med bacon och svamp. Krydda såsen med hoisinsås och färsk timjan och extra krämig blir pastan av vispgrädde och lite vatten från pastakoket.

Ingredienser
4 portioner
250 g kastanjechampinjoner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 förp bacon (à 125 g)
2 msk neutral rapsolja
4 port pasta (gärna pappardelle)
2 msk hoisinsås
2 dl pastavatten
2 dl vispgrädde
1/2 kruka timjan
65 g rucola
Till servering
finriven parmesan
Gör så här
00:03:00
00:02:00
00:01:00
00:04:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stMesig smak. Saknade peppar och salt. Eftersom jag inte gillar smaken av rucola, tog jag babyspenat, och lät den smälta ner i själva såsen. Håller med föregående skrivare att senap vore nog gott i. Får prova nästa gång
Ann-charlotte
För söt med hoisin sås, nästa gång skulle jag använda senap + soyasås istället.
Kanittada
Jättegott!
Madeleine