Annas potatissallad

Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat
5
Annas potatissallad

En väldigt lättlagad och god potatissallad som du tillagar på mindre än en halvtimme! Rör samman crème fraiche, majonnäs och persilja med kokt, avsvalnad och delad färskpotatis. Smaka av med salt och servera gärna till grillat kött eller kallskuret.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006

Annas potatissallad

Ingredienser

4 portioner
1 kg  färskpotatis
2 dl  crème fraiche
2 msk  majonnäs
2 msk  persilja (persillade)
salt

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Gott till grillade rätter och kallskuret.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
13 personer har röstat

Kommentarer

Vi modifierade receptet på så vis att vi tillsatte ett syrligt äpple skurna i bitar samt lite svartpeppar. Vi tyckte att vi fick en friskare smak. Svartpepparn kan man tillsätta efter smak.

Tommy

2014-07-05

Jag har bytt ut creme fraichen mot turkisk yoghurt samt lagt till kapris. Det blev en klar favorit hos oss. Har redan gjort den flera gånger!

Anette

2006-07-17

Jag rekommenderar att ta 3 dl creme fraiche (mini och lätt) samt att lägga till 1 tsk fransk senap och 1 krm grovmalen svartpeppar. Annars jättegott. Glöm ej bort att låta persilladen dra i creme fraiche + majonnäs (gärna lätt) minst en timme i kylen.

Christina

2006-06-17

Testa liknande recept

Grillade potatisar
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Macka med grillad kyckling och potatis
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostad färskpotatis med örter
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Dijonpotatis med chorizo
Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grundrecept potatissallad
Betyg 3.8 av 5.
33 personer har röstat
Under 60 min att tillaga