Annas potatissallad
En väldigt lättlagad och god potatissallad som du tillagar på mindre än en halvtimme! Rör samman crème fraiche, majonnäs och persilja med kokt, avsvalnad och delad färskpotatis. Smaka av med salt och servera gärna till grillat kött eller kallskuret.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2006
Ingredienser
4 portioner
1 kg färskpotatis
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
2 msk persilja (persillade)
salt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vi modifierade receptet på så vis att vi tillsatte ett syrligt äpple skurna i bitar samt lite svartpeppar. Vi tyckte att vi fick en friskare smak. Svartpepparn kan man tillsätta efter smak.
Tommy
2014-07-05Jag har bytt ut creme fraichen mot turkisk yoghurt samt lagt till kapris. Det blev en klar favorit hos oss. Har redan gjort den flera gånger!
Anette
2006-07-17Jag rekommenderar att ta 3 dl creme fraiche (mini och lätt) samt att lägga till 1 tsk fransk senap och 1 krm grovmalen svartpeppar. Annars jättegott. Glöm ej bort att låta persilladen dra i creme fraiche + majonnäs (gärna lätt) minst en timme i kylen.
Christina
2006-06-17