Krämig one pot mexicanpasta med svarta bönor

Ingen vill väl spendera onödig tid i köket, om det inte inkluderar tiden att äta? Denna one pot pasta gör det möjligt att minimera tiden framför spisen, och samtidigt öka den vid köksbordet. Allt tillagas i samma gryta, och tillbehör till detta är givetvis nachochips och snackpaprika. Mums!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 35 2020

Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
1 msk olja
5 dl vatten
2 1/2 dl vispgrädde
390 g pastasås chili
300 g pasta (gärna maccaronetti, 300 g motsvarar ca 5 1/2 dl)
1 tsk spiskummin
2 krm chilipeppar
1/2 tsk salt
380 g kokta svarta böna
200 g grillad paprika
150 g majskorn
20 g färsk persilja
170 g nachochips (gärna ostsmak)
150 g snackpaprika
Gör så här
00:10:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3417 KJ / 817 kCal
Fett37 g
Kolhydrater95 g
Protein20 g

Kommentarer
7 stEn av barnens nya favoriter! Passar också perfekt som tältmat.
Rebecca
Perfekt vardagsmat och väldigt gott!!
Ulrica
Så lätt att göra! Men jag bytte rödlöken mot gullök för att få mer smak. Serverade med hackad färsk paprika och persilja. Blev toppen!
Paulina
Riktigt gott och enkelt!
Christina
Riktigt gott! Glömde köpa spiskummin och hade ingen pastasås med chili men hade en påse tacokrydda som jag slängde i och lite sambal olek, även lite extra ost och grönsaker, mums!
Elin
Gott och enkelt. Jag skippade den färdiga pastasåsen, tog en burk cocktailtomater som jag klippte sönder. Skippade paprikan men hade i en spetspaprika i slutet för mer crunch :)
Robert
Snabblagat och gott!
Susanna