Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Krämig och fräsch sallad

I den här krämiga och fräscha salladen är potatis och crème fraiche grunden. Tillsammans med friska smaker av gräslök, dill, rödlök och senap passar den perfekt som tillbehör en varm sommardag.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Låt ånga av lite.
  2. Sås: Blanda samtliga ingredienser till såsen.
  3. Skiva potatisen och vänd ner i såsen. Servera potatissalladen ljummen eller avsvalnad. Passar bra till midsommarens gravade lax.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • salt till kokningen
Crème fraichesås
  • 4 dl crème fraiche
  • 2 msk fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 dl hackad rödlök
  • 3 msk finskuren gräslök
  • 3 msk finskuren dill
Lägg till i inköpslistan