Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Krämig lövbiffspasta med salladsärtor och ruccola

En simpel men överraskande god pastarätt som går snabbt att laga. Pastasåsen med lövbiff, lök och crème fraiche rörs enkelt ihop. Lägg mot slutet till krispiga salladsärtor och smakrik ruccola.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 9, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp en stor kastrull med saltat vatten till pastan och salladsärtorna.
  2. Strimla lövbiffen, skala, dela och skiva löken. Stek lövbiff och lök i oljan i en stekpanna, krydda med salt och krossad grönpeppar.
  3. Sänk värmen och rör i crème fraiche och mjölk. Låt sjuda ca 3 minuter och smaka av med salt, peppar och senap.
  4. Ansa och koka salladsärtorna 3 minuter tillsammans med pastan och koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera pasta och salladsärtor med lövbiffssås och ruccola.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd crème fraiche och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraich och mjölk mot mjölkoproteinfria ersättningsprodukter.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g lövbiff
  • 1 rödlök
  • 1 tsk olja
  • salt
  • 2 tsk grön- eller rosépeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl mjölk
  • peppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 150 g salladsärtor
  • 4 port, färsk pasta (gärna fettuccini)
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2611 kJ / 625 kCal