Kvällens kycklinggryta är mättande, enkel att laga och väldigt god. De lena kycklingfiléerna får puttra i en härligt krämig sås gjord på stekt lök, crème fraiche, smaksatt med spiskummin och sweet chili tills smakerna gift sig. Servera grytan med fluffig couscous och en krispig sallad på röd och gul paprika. Smakligt spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
11 2017
Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd ris, quinoa eller glutenfri couscous.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Heléne
2022-01-12Detta recept har lagats fler gånger än vad jag kan räkna. Tar bort sweetchili och lägger till lite sambal 👌🏼
Paulina
2017-12-04Snabbt och enkelt! Barnen älskar denna rätt.
Annica
2017-07-26Enkelt och jättegott!