Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig julsill

Ditt julbord är inte fulländat förrän du dukar fram den här underbart krämiga sillen! Du blandar fisken med crème fraiche och tillsätter någon av din favoritsmaksättning. Snabbt och smarrigt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt inläggningsill på minuten rinna av. Skär sillen på snedden i ca 2 cm breda bitar.
  2. Blanda crème fraiche med sillen och någon av smaksättningarna.
  3. Garnera med dill, gräslök eller rödlök. Servera sillen med knäckebröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt knäckebröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 pkt inläggningssill på minuten (à 420 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • dill gräslök eller rödlök till garnering
  • knäckebröd
Förslag på smaksättning
  • 50 g löjrom eller
  • 75 g röd kaviar eller
  • 1/2 dl kaviar
Lägg till i inköpslistan