Krämig gryta med kyckling och mango chutney

Tack vare mango chutneyn är den här kycklinggrytan en riktigt härlig kombination mellan sött och salt. Till kycklingen och mango chutneyn serveras kokt ris och en sötsyrlig rödkålssallad.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 36 2025

Ingredienser
4 portioner
Rödkålssallad
ca 400 g rödkål
1 msk rödvinsvinäger
salt
1 msk honung
1 msk olja
peppar
4 port ris eller annat gryn
Kycklinggryta
600 g snabbfiléer av kyckling
1 msk olja
2 1/2 dl vispgrädde (eller se tips)
1/2 kycklingbuljongtärning
1/2 dl mango chutney (original)
1 tsk curry
1 dl mjölk
2 tsk majsstärkelse
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
Gör så här
00:03:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3025 KJ / 722 kCal
Fett32 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein43 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Så gott. Men gjorde mer sås. Salladen frisk och syrlig
Elisabet
2025-09-09God smak men vääääldigt lite mat. Räckte till drygt 2 personer
Maria
2025-09-03Gott och snabbt fixat. Orkade inte göra kålsallad så skar lite tomat, strimlade lite purjo och slängde på
Caroline
2025-09-03