Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krämig gravlaxpasta med citron och grönkål

Denna gravlaxpasta är en god och lättlagad rätt där laxen blandas med lök, grönkål, krispiga mandelspån och krämig crème fraiche. Avnjuts tillsammans med en perfekt kokt pasta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 50, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Börja med att koka upp lättsaltat vatten till pastan i en stor kastrull.
  2. Skala, dela och skär löken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlöken. Skölj grönkålen noga och låt den rinna av. Skär laxen i strimlor.
  3. Fräs lök och vitlök mjuk och glansig i hälften av olivoljan i stekpannan. Ta upp och lägg på en tallrik. Fortsätt fräsa grönkålen i resten av oljan 3–5 minuter under omrörning. Tillsätt vatten och låt nästan all vätska koka in. Blanda ner lökfräs, mandelspån, lax och crème fraiche. Smaka av med pressad citronsaft, salt och peppar. Håll varmt.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  5. Servera pastan med lax- och grönkålssåsen.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör äggfri: kontrollera att pastan inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g pasta (gärna tagliolini)
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • ca 300 g färsk grönkål
  • 200 g gravad lax
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 50 g rostade mandelspån
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 citron
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2807 kJ / 671 kCal