Krämig gravlaxpasta med citron och grönkål

Denna gravlaxpasta är en god och lättlagad rätt där laxen blandas med lök, grönkål, krispiga mandelspån och krämig crème fraiche. Avnjuts tillsammans med en perfekt kokt pasta.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 50 2012

Ingredienser
4 portioner
500 g pasta (gärna tagliolini)
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
ca 300 g färsk grönkål
200 g gravad lax
2 msk olivolja
1 dl vatten
50 g rostade mandelspån
2 dl crème fraiche
1 citron
salt
peppar
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2807 KJ / 671 kCal
Fett36.2 g
Kolhydrater58.5 g
Protein24.5 g
Kommentarer
Jag hade i en halv vitlök. Och 2,5 dl vispgrädde i st f creme fraiche o rörde ned en burk med Philadelphia mjukost dessutom. Skippade citronen. Det uppskattades hemma hos mej.
Viveca
2024-12-27Otroligt gott! Tog 3 vitlöksklyftor, lite mer créme fraiche och spädde ut såsen med lite pastavatten. Denna rätt blir middag fler gånger även utanför julperioden, mums!
Pernilla
2023-12-26Super gott. Tog svartkål istället för grönkål, då jag tycker den är mildare/godare
Hanna
2021-01-13