Krämig gratäng med potatis och soltorkad tomat

Man älskar ju mat som liksom tillagar sig själv. I det här receptet ska bara alla ingredienser ner i en ugnsform, blandas ihop och gratineras i ugnen tills att den ostiga ytan bubblar. Hur gott som helst.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2022

Gör så här
00:25:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2399 KJ / 569 kCal
Fett36 g
Salt4 g
Kolhydrater29 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
24 stEnkelt och gott!
Zelma
Stekte på vegfärsen innan med lite olika kryddor, riktigt gott.
Maria
Smakade inte alls gott, kommer inte att göra om.
Valentina
Smakade inte alls gott, kommer inte att göra om.
Valentina
Helt ok men kryddade lite extra. Enkelt vilket är ett stort plus. Inget för våra ungar som tyvärr är petiga, men mamma vegetarian tyckte det var helt ok och pappa köttätare tog två portioner.
Marielle
Fantastiskt bra och enkel rätt. Mycket god. Lätt och snabb att göra. Färsen var riktigt bra.
Ann
Ej sojafärsen
Zenita
Måste man steka köttfärsen innan eller tina eller så?
Carita
Hej Carita! Vegofärsen går bra att använda direkt från frysen. Vi har inte provlagat rätten med köttfärs, men den kan nog med fördel stekas på lite innan. Hälsningar Lisa
ICA-köket
Enkel och snabbt att fixa. Bytte ut till blandfärs. Stekte lök och kött med chileflakes, oregano och basilika. Lade även till morotsslantar så det blev lite motstånd i rätten. Jättegott.
Anette
Enkel men lite smaklös. Passade bra att ha på lite Tabasco green pepper.
Maria