Krämig färsrisotto

En nyttigare vardagsrätt har du här i denna krämiga risotto med purjolök, paprika och köttfärs blandat i det kokta riset. Risottons krämighet och smak får du av lite crème fraiche med paprika och chili innan du toppar med lite färsk persilja.

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2521 KJ / 605 kCal
Fett16 g
Kommentarer
20 stTyvärr ingen höjdare. Kommer inte att göra detta igen. Creme fraichen förstörde det.
Yvonne
Snabbt och enkelt recept. Bytte ut creme fraichen(paprika och chili) mot creme fraiche örtskryddning. Skippade också paprikorna. Blev jätte gott.
Johanna
Hej Ulla! Denna rätt går att frysa. I dagsläget har vi ingen funktion för att berätta om recepten går att frysa eller inte. Men tackar för din idé.
Ica-köket
Vill gärna veta om rätterna är lämpliga att frysa in. Gäller de flesta recept.
Ulla
Till den här rätten krävs Mango Chutney! Vi brukar krydda extra med paprika och chiliflarn. Dessutom så häller vi på lite vatten, så inte all sås kokar bort. Gör den även med Quorn när veggisar bjuds på mat här. God vardagsmat.
Bibbi
Ersatte riset med fullkornsbulgur, tillsatte paprikapulver och sambal oelek för lite mera smak. Snabbt och lättlagat men ingen smaksensation.
Sandra
Jättegott. Favorit hos oss. Men jag brukar använda mini-crème fraiche och krydda själv med cayennepeppar och chili efter smak. Går även att göra dubbelsats för matlåda nästa dag.
Kristina
Kanongott! Fast jag gör utan paprika, och med creme bonjour vitlök o örter. Perfekt att ta med i matlådan dagen efter oxå!
Emma
Tyckte det var väldigt smaklöst, kryddade lite extra, men det blev bara smak från kryddorna. Tyckte nog creme fraiche:n som rekomenderas förstörde rätten. Jag rekomenderar inte den här risotton, det finns betydligt bättre. En svag 2:a i betyg totalt.
Jimmy
God vardagsmat som jag kryddade upp lite extra med cayennepeppar och sweet chilisås.
Patricia