Krämig citronrisoni

Enkelt, krämigt och tryggt är tre ord som beskriver denna härliga rätt! Den tillagas som en risotto men med pastasorten risoni där rivet citronskal och parmesanost sätter smaken.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2024

Gör så här
00:05:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1173 KJ / 280 kCal
Fett13 g
Salt1.4 g
Kolhydrater31 g
Protein8 g
Kommentarer
15 stStekte rödtunga och salvia blad till! Väldigt fräscht med citron ✨
Julia
Jättegott, lagade med ris istället och hade grillad kyckling och ärtor till
Linn
Fick sila av risonin då väldigt mycket vatten blev kvar...
Anita
Hade även i en cream cheese med smak av vitlök och örter. Supergott!
Julia
Trevligt alternativ till potatis och risotto. Känns somrigt och fräscht.
Inger
Vad tror ni om att använda ris i stället för risoni? (Glutenfritt önskas)
Isabella
Så gott! Vi har ätit den tillsammans med kycklingfilé och lax, så smarrigt!
Linda
Riktigt gott och gick snabbt att göra hade ingen kycklingfond hemma så det fick bli kalvfond men det blev gott ändå
Anette
Supergott och enkelt! La i citronsaft och extra parmesan 👌
Elin
Mycket gott och enkelt. Vi åt första gången med halloumi och gröna ärtor. Kan nog kombineras i oändlighet beroende på vad man har hemma eller är sugen på.
Szilvia