Krämbulle

En fluffig, smörig och sockrig bulle fylld till brädden med len vaniljkräm. Vad skulle vara bättre än det? Jo, en hel plåt med dessa ljuvliga krämbullar!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2022

Ingredienser
30 stora bullar
Krämfyllning
1 vaniljstång
2 1/2 dl mjölk (3%)
4 msk strösocker
3 äggulor (3 äggulor motsvarar ca 60 g)
3 msk majsstärkelse
1 msk smör
3 1/2 dl vispgrädde
Vetedeg
5 dl kallt vatten
19 dl vetemjöl (19 dl motsvara ca 1140 g)
2 1/4 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
1 1/2 msk mortlade kardemummakärnor
70 g smulad färsk jäst
2 tsk salt
1 ägg
Topping
100 g smält smör
strösocker
Gör så här
00:20:00
02:00:00
00:05:00
00:10:00
02:00:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stHur menar ni att man ska fylla dessa bullar? Det är vanliga vetebullar som är massiva dvs inga hålrum för fyllning. Uruselt recept!!
Thomas
Inga ägg hemma. Kan man fylla med vaniljkräm som man blandar pulver+mjölk mixat med grädde?
Marielle
Hej Marielle! Ja, det går jättebra. 😊 Hälsningar Elina
ICA-köket
I de andra recepten så ska degen kalljösa i ca 2 timmar innan man bakar ut den, men inte i detta receptet?
Emilie
Hej Emilie! Ursäkta sent svar. Tänker du på kardemummakringlor (https://www.ica.se/recept/kardemummakringlor-729141/) och rabarberbulle (https://www.ica.se/recept/rabarberbulle-729140/) som också var med i nr 5 i Tidningen Buffé? Det stämmer att i detta recept ska inte degen kalljäsas. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket