Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Kräftsoppa

En supergod kräftsoppa där buljongen får extra skaldjurssmak av kräftskalen som får koka en stund före vätskan reduceras. Cognac, madeira, grädde, crème fraiche och mjölk blandas till en krämig soppa som hälls över kräftstjärtarna före servering.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Tina och rensa kräftorna.
  3. Rosta skalen i ugnen tills de förlorat sin intensivt röda färg och doftar kraftigt, ca 20 minuter.
  4. Hacka grönsakerna och löken. Fräs grönsakerna i en rymlig kastrull. Lägg i skalen, tomatpuré, skaldjursbuljongen och vatten så att skalen täcks.
  5. Koka det hela ca 30 minuter, sila sedan av skalen och grönsakerna, släng dessa.
  6. Reducera vätskan tills det återstår ca 1/2 l (för 4 port), häll i congac och lika mycket maderia. Koka upp och tillsätt sedan grädde, crème fraiche och mjölk. Koka ca 5 minuter, smaka av med dill, salt, peppar och eventuellt en klick smör.
  7. Skumma soppan med en handmixer.
  8. Fördela kräftstjärtarna i tallrikar och häll upp soppan.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk, grädde och crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- och risbaserade ersättningsprodukter. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innheåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

r alla: Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från gluten och ägg. Gör laktosfri: Välj laktosfri mjölk, grädde och creme fraiche. Gör mjölkproteinfri: Byt ut mjölk och grädde mot havre-, soja- och risbaserade ersättningsprodukter. Byt ut creme fraiche mot imat fraiche (innheåller havre) eller sour supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
Innehåll
  • 1 paket frysta kräftor
  • 3 dl buljong (skaldjursbuljong från fond)
  • 50 g rotselleri
  • 50 g morötter
  • 50 g fänkål
  • 50 g lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 1/2 dl poire au cognac
  • 1/2 dl madeira
  • 3 dl mjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?