Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krabbmixpaj med grönt

Klassiskt god matpaj med en underbar och krämig fyllning av krabbmixpinnar, broccoli och champinjoner. Krabbmixpaj med grönt passar lika bra till vardagsmiddagen som till en lite festligare middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Pajdeg: Hacka samman vetemjöl, margarin och vatten för hand eller med maskin till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform med veckad kant, ca 24 cm i diameter (för 4 port). Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter.
  3. Fyllning: Fördela frysta krabbmixpinnar skurna i bitar i pajdegsskalet.
  4. Skär broccolin i buketter och bitar. Koka dem i lättsaltat vatten nätt och jämnt mjuka. Låt rinna av. Används fryst broccoli skall den enbart tinas.
  5. Skölj och skiva champinjonerna. Blanda broccoli och svamp med krabbmixen i pajskalet.
  6. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och pizzakrydda. Häll äggstanningen över. Grädda i ca 25 minuter. Servera med en tomat- och löksallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g margarin
  • 3 msk vatten
Fyllning
  • 1 pkt krabbmixpinnar (à ca 150 g)
  • 250 g broccoli
  • 200 g champinjoner
  • 3 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk pizzakrydda
  • tomater
  • lök
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?