Krabba med het sås
Festlig krabba med het sås. Aromatisk och kraftfull sås med tabasco, worchestershiresås och crème fraiche. Förstklassig och läcker krabba, den heta såsen med vitlök och gräslök, sallad och rostat bröd blir en uppskattad och aptitlig rätt.
Ingredienser
4 portioner
2 stora eller dubbelt så många små krabbor
Sås
2 dl lätt crème fraiche
1 dl passerade tomater
2 vitlöksklyftor
1 msk pressad saft av citron
1 tsk worcestershiresås
1/2 tsk salt
2 krm tabasco
3 msk hackad gräslök
Till servering
blandad sallad
rostat bröd eller baguette till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Det lät inte alls gott med lax till krabban helt onödigt tycker jag. För övrigt lät det spännande.om möjligt något mindre passerade tomater än 1 dl - krabban har ju redan många goda smaker i sig som inte bör drunkna i tillbehören.
Birgitta
2002-08-21Hej något fel har smygit sig in i receptet. några passerade tomater förekommer inte men däremot rökt lax. hur skall det vara?
Rainer
2002-08-15Det står ingenting om tomater i ingredienserna. Hur mycket passerade tomater skall man ha?
Marianne
2002-08-15