Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Krabba med het sås

Festlig krabba med het sås. Aromatisk och kraftfull sås med tabasco, worchestershiresås och crème fraiche. Förstklassig och läcker krabba, den heta såsen med vitlök och gräslök, sallad och rostat bröd blir en uppskattad och aptitlig rätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Klyv krabborna med en rejäl kniv eller be att få det gjort i butiken.
  2. Blanda samman lätt crème fraiche och passerade tomater. Krydda med pressad vitlök, citronsaft, worchestersås, salt och tabasco. Rör i gräslöken.
  3. Servera krabban med den heta såsen, en blandad sallad och rostat bröd eller baguette.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på worchestersåsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 stora eller dubbelt så många små krabbor
Sås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1 dl passerade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk pressad saft av citron
  • 1 tsk worcestershiresås
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm tabasco
  • 3 msk hackad gräslök
Till servering
  • blandad sallad
  • rostat bröd eller baguette till servering
Lägg till i inköpslistan