Köttkorv med vitlöksrostad rotfruktspuré | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttkorv med vitlöksrostad rotfruktspuré

Köttkorv med vitlöksrostad rotfruktspuré är en snabblagad och klassisk rätt. Purén gör du av rotmos, crème fraiche, lök, vitlök och citronsaft. Koka köttkorven och servera rotfruktspurén toppad med stekt rimmat fläsk och kanske senap och pickles.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm korvarna enligt anvisning på paketet.
  2. Skala och grovhacka lök och vitlök. Stek det med timjan/rosmarin i olja i en stor kastrull. Det ska ta färg men inte brännas.
  3. Tillsätt rotmos, citronjuice och crème fraiche. Mixa med stavmixer till en slät puré. Smaka av med salt och nymalen peppar.
  4. Tärna fläsket och knaperstek i het panna med lite olja. Rör ner kryddpeppar och ev persilja.
  5. Servera purén till korven med hemgjord pickles eller inlagda gurkor och senap. Strö fläsktärningarna över moset.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på korven och rotmoset.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kokta köttkorvar (à ca 400 g)
  • 3 schalottenlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 msk grovhackad timjan eller rosmarin
  • 2 förpackningar färdigt rotmos (à ca 500 g)
  • 2 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 2 1/2 msk crème fraiche
  • salt och peppar
  • 250 g skivat rimmat fläsk
  • ca 1/2 tsk malen kryddpeppar
  • ev 2 1/2 msk hackad persilja
  • olja till stekning
Lägg till i inköpslistan