Recept: Köttfärssoppa
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Köttfärssoppa

109 röster

I den här soppan samlas aromer från goda grönsaker, matig köttfärs, fyllig crème fraiche och smakrik buljong. Kombinationen är lysande god och kommer att göra hela familjen mätta och belåtna.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 1 stor morot
  • 4 potatisar
  • 2 1/2 dl crème fraiche
  • 3 buljongtärningar
  • 500 g nötfärs
  • 4 msk tomatpuré
  • salt och svartpeppar
  • 1 1/2 l vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar

Så här gör du

  1. Hacka lök och paprika. Riv moroten grovt och strimla potatisen. Smält ner créme fraiche i en gryta och tillsätt buljongtärningarna. Häll ner grönsakerna. Låt puttra i ca 10 minuter.
  2. Fräs nötfärsen och rör i tomatpurén. Häll i tillsammans med grönsakerna och créme fraichen.
  3. Krydda och späd med vattnet. Låt koka ytterligare en stund tills potatisen och grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och svartpeppar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölksproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör mer klimaträtt

Minska mängden creme fraiche till 2 dl. Byt nötfärs mot blandfärs och minska mängden till 300 g. Tillsätt rotfrukter istället och halvera din klimatpåverkan.