Ett charmerande recept på matsemlor för dig som vill bjuda på något annorlunda! För de matiga semlorna använder du bland annat purjo, paprika och köttfärs. Köttfärssemlorna är riktigt tjusiga att servera till fest!
Ingredienser
12 portioner
Bullar
1
paket jäst (à 50 g)
5
dl
vatten
1/2
dl
olja
1
msk
salt
1
msk
socker
5
dl
rågsikt
7 - 8
dl
vetemjöl
1
ägg (till pensling)
sesamfrön (till garnering)
Fyllning
2
små purjolökar
2
gula paprikor
2
msk
olja
600
g
köttfärs
4/5
dl
vatten
3
msk
senap
2
tsk
soja
1 1/2
tsk
salt
1
krm
peppar
1/2
msk
dragon
2
dl
crème fraiche
Till servering
stavar av gurka och morot
cocktailtomater
oliver
För alla
Innehåller gluten. Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Gör äggfri: byt ut ägg mot mjölk eller vatten att pensla med.
Kommentarer