Köttfärssås osso buco
Köttfärssås osso buco är en vällagad sås som kommer att sätta guldkant på din pastarätt. Såsen innehåller en mix av rotselleri, morot och lök och får koka upp med balsamvinäger och kalvfond.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2008
Ingredienser
4 portioner
ca 150 g rotselleri
2 morötter
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs
olja till stekning
1 förp passerade tomater (à 500 g)
1 msk konc kalvfond
1 msk balsamvinäger
ca 1 dl vatten
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Till servering
pasta av tagliatelletyp
1 dl grovriven parmesan
1 dl finhackad persilja
rivet skal från 1 citron
För alla
Kontrollera noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten om specialpasta används.
Gör mjölkfri: ersätt osten med tofu eller mjölkfri specialost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1109 Lysozym. Bjud med äggfri pasta.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Bästa köttfärssåsen för vuxna
Katarina
2020-03-12