Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärssås osso buco

Köttfärssås osso buco är en vällagad sås som kommer att sätta guldkant på din pastarätt. Såsen innehåller en mix av rotselleri, morot och lök och får koka upp med balsamvinäger och kalvfond.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka rotselleri, morot, lök och vitlök. Mixa allt hastigt i matberedaren.
  2. Bryn färsen i en stor kastrull med ett par matskedar olja. Bryn ev i omgångar så att inte färsen börjar "koka". Finfördela färsen med en visp eller en gaffel. Tillsätt grönsakshacket och låt allt fräsa ihop ett par minuter.
  3. Tillsätt tomatkross, kalvfond, vinäger och vatten. Sänk värmen något och sjud i ca 10 minuter. Smaka av med salt och svartpeppar.
  4. Till servering: Servera tillsammans med nykokt tagliatelle. Strö över hyvlad parmesanost, finhackad persilja och rivet citronskal, eller vänd ner det i pastan strax före servering.

För alla

Kontrollera noga ingrediensförteckningen på fonden. I övrigt är rätten fri från gluten om specialpasta används.
Gör mjölkfri: ersätt osten med tofu eller mjölkfri specialost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1109 Lysozym. Bjud med äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 150 g rotselleri
  • 2 morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs
  • olja till stekning
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1 msk konc kalvfond
  • 1 msk balsamvinäger
  • ca 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Till servering
  • pasta av tagliatelletyp
  • 1 dl grovriven parmesanost
  • 1 dl finhackad persilja
  • rivet skal från 1 citron
Lägg till i inköpslistan