Köttfärsrullar på spett med jordnötsdipp
En kryddig rätt som passar både till vardags och fest. Du blandar köttfärs med riven potatis, ägg, salt och peppar. Dippen gör du genom att blanda lök, vitlök, chili, jordnötter, kokosmjölk, soja, lime och råsocker. Servera rullarna varma eller kalla.
Ingredienser
8 portioner
4 kokta kalla potatisar
800 g köttfärs
2 ägg
1 msk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
1/2 - 3/4 dl vatten
2 msk olja
Dip
1 gul lök
2 - 2 1/2 vitlöksklyftor
1 röd chili t ex spansk peppar
2 msk olja
150 g salta jordnötter
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk soja
1 msk pressad saft av lime
1 msk råsocker
2 - 2 1/2 krm salt
Gör så här
Tips
Trä upp färdiga köttbullar på spett. Pensla med en blandning av 3 msk olja, 1 tsk vardera av spiskummin och koriander och 1 krm chilipeppar. Värm i 225° C ca 10 min eller i mikrovågsugn. Blanda 1 dl jordnötssmör med 1 dl vatten, 1 msk pressad limesaft, 1 msk råsocker och 1-2 tsk sambal oelek. Receptet är avsett för 8 port.
Har du lagat receptet?
Kommentarer