Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärsrullar på spett med jordnötsdipp

En kryddig rätt som passar både till vardags och fest. Du blandar köttfärs med riven potatis, ägg, salt och peppar. Dippen gör du genom att blanda lök, vitlök, chili, jordnötter, kokosmjölk, soja, lime och råsocker. Servera rullarna varma eller kalla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och riv potatisen på rivjärn. Blanda potatisrivet med färs, ägg, salt och peppar. Späd med vattnet till en smidig färs.
  2. Dela färsen i 16 bitar (för 8 port) som formas till avlånga köttbullar. Trä upp köttfärsrullarna på träspett, som legat i vatten i ca 10 min. Lägg spetten på en plåt och pensla med vatten. Stek köttbullespetten mitt i ugnen i 225 ° C, ca 15 min, vänd dem efter halva tiden.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs de båda löksorterna och chilin i oljan i en kastrull.
  4. Rör i jordnötterna och häll på kokosmjölken. Mixa till en slät sås med mixerstav eller i en mixer. Tillsätt soja, limesaft, råsocker och salt. Servera köttfärsrullarna varma eller kalla med dippen och gröna salladsblad till.

Tips

Trä upp färdiga köttbullar på spett. Pensla med en blandning av 3 msk olja, 1 tsk vardera av spiskummin och koriander och 1 krm chilipeppar. Värm i 225° C ca 10 min eller i mikrovågsugn. Blanda 1 dl jordnötssmör med 1 dl vatten, 1 msk pressad limesaft, 1 msk råsocker och 1-2 tsk sambal oelek. Receptet är avsett för 8 port.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 kokta kalla potatisar
  • 800 g köttfärs
  • 2 ägg
  • 1 msk salt
  • 1/2 tsk grovmald svartpeppar
  • 3/4 dl vatten
  • 2 msk olja
Dip
  • 1 gul lök
  • 2 1/2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili t ex spansk peppar
  • 2 msk olja
  • 150 g salta jordnötter
  • 1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
  • 1 msk soja
  • 1 msk pressad saft av lime
  • 1 msk råsocker
  • 2 1/2 krm salt
Lägg till i inköpslistan