Köttfärsrullar på spett med jordnötsdipp

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat
0
Köttfärsrullar på spett med jordnötsdipp

En kryddig rätt som passar både till vardags och fest. Du blandar köttfärs med riven potatis, ägg, salt och peppar. Dippen gör du genom att blanda lök, vitlök, chili, jordnötter, kokosmjölk, soja, lime och råsocker. Servera rullarna varma eller kalla.

Köttfärsrullar på spett med jordnötsdipp

Ingredienser

8 portioner
4   kokta kalla potatisar
800 g  köttfärs
2   ägg
1 msk  salt
1/2 tsk  grovmald svartpeppar
1/2 - 3/4 dl  vatten
2 msk  olja

Dip

1   gul lök
2 - 2 1/2   vitlöksklyftor
1   röd chili t ex spansk peppar
2 msk  olja
150 g  salta jordnötter
1   burk kokosmjölk (à 400 ml)
1 msk  soja
1 msk  pressad saft av lime
1 msk  råsocker
2 - 2 1/2 krm  salt

Gör så här

Tips

Trä upp färdiga köttbullar på spett. Pensla med en blandning av 3 msk olja, 1 tsk vardera av spiskummin och koriander och 1 krm chilipeppar. Värm i 225° C ca 10 min eller i mikrovågsugn. Blanda 1 dl jordnötssmör med 1 dl vatten, 1 msk pressad limesaft, 1 msk råsocker och 1-2 tsk sambal oelek. Receptet är avsett för 8 port.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Basbousa - mannagrynskaka
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Chilibröd med ostsmak
Betyg 4.8 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dadel- och valnötsdroppar
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnsbakad turkisk paprika med fetaost och citron
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Auberginekompott
Betyg 1.3 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Ris med cornflakes
Betyg 3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga