Köttfärspirog med pizzasallad

11
3
Köttfärspirog med pizzasallad

Köttfärsfylld pirog som enkelt görs med hjälp av en pajdeg. Rulla ut degen och fyll den med färsen som stekts tillsammans med lök, tomatpuré och majs. Grädda den sedan i ugnen tills pirogen får en fin gyllenbrun färg. Servera med syrlig pizzasallad och middagen är serverad.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 47 2018

Köttfärspirog med pizzasallad

Ingredienser

4 portioner

Pirog

1 rödlök
ca 500 g blandfärs
1 msk olja
1/2 dl tomatpuré
1/2 dl vatten
salt
peppar
1 burk majskorn (à 340 g)
250 g färsk rund pajdeg

Pizzasallad

300 g vitkål
1 msk olja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salladskrydda

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri pajdeg.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna färsen med torkade örter eller rökt paprikapulver.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Magnus

2021-07-21

Riktigt bra med pajdeg till pirog. Jag delade degen i bitar så att det blev flera små piroger istället för en hel. Pizzasalladen hoppade jag över och ringlade istället lite kebabsås över.

Diana

2018-12-03

Rätt smaklös, jag blandade i en buljongtärning och samban oelek.

Simon

2018-11-15

mmmm!

Näringsvärde per portion

Energi 2664 KJ / 638 kCal
Fett 37 g
Salt 2 g
Kolhydrater 43 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden