Köttfärspaj med feta
Lantlig och trivsam varmrätt. Köttfärspajen får medelhavssmaker av smulad feta och salta oliver. Servera köttfärs- och rotfruktspajen tillsammans med en vacker sallad.
Ingredienser
4 portioner
1 kyld smördeg (à 250 g)
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 morötter (à 100 g)
2 palsternackor (à 100 g)
600 g köttfärs
2 msk olja
500 g krossade tomater
2 dl crème fraiche
timjan
salt och peppar
200 g fetaost
16 oliver
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4471 KJ / 1069 kCal
Fett76 g
Salt3.7 g
Kolhydrater41 g
Protein54 g
Kommentarer
Snabbt o Gott med färdig pajdeg. Man kan hoppa över rotfrukterna om man har bråttom o ta lite fler urkärnade kalamataoliver. Man behöver inte följa recepten slaviskt utan ta det man har hemma. Jag brukar ha på en aning riven ost överst o lite extra örter, t.ex. basilka/oregano. Det blir jättegott!
Carina
2024-04-21Helt andra proportioner i detta recept när det står på påsen till ICA pajdeg Efter det receptet blev pajen alldeles utmärkt och jättegod. Så tag istället En gul lök inte två ,en vitlöksklyfta,1 morot,1 palsternacka a 100 gr Endast 500 gr köttfärs och 1 dl creme fraiche och 150 gr fetaost. SÅ SKALL NI SE ATT ALLA ÄLSKAR DENNA JÄTTEGODA PAJ
Anne-louise
2024-04-14Riktigt dåligt recept. Att ha i både krossade tomater och créme fraiche gör det till köttfärssås och det ska man INTE ha i en köttfärspaj. Hitta ett annat recept som inte förslår köttfärssås i pajen.
Johan
2024-04-06