Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärspaj med feta

Lantlig och trivsam varmrätt. Köttfärspajen får medelhavssmaker av smulad feta och salta oliver. Servera köttfärs- och rotfruktspajen tillsammans med en vacker sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala lök, vitlök och rotfrukter. Hacka lök och vitlök, riv rotfrukterna grovt.
  3. Bryn lök, vitlök och köttfärs i oljan. Tillsätt rotfrukterna och låt dem fräsa med ca 5 minuter. Rör ner tomater, crème fraiche och kryddor, låt sjuda på svag värme ca 10 minuter.
  4. Lägg degen i en ugnssäker form.
  5. Fördela fyllningen på degen. Smula över fetaosten och lägg på oliverna.
  6. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
  7. Servera pajen i bitar.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfri smördeg, laktosfri crème fraiche och laktosfri fetaost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri smördeg. Byt ut crème fraichen mot en mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut fetaosten mot tofu.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: välj blandfärs och minska mängden färs till 500 g. Servera med grönsaker i säsong! Detta ger en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kyld smördeg (à 250 g)
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter (à 100 g)
  • 2 palsternackor (à 100 g)
  • 600 g köttfärs
  • 2 msk olja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl crème fraiche
  • timjan
  • salt och peppar
  • 200 g fetaost
  • 16 oliver
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 4471 kJ / 1069 kCal