Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärslimpa med russin och mandel

Gott och lättlagat recept på en festlig variant av den klassiska köttfärslimpan. Denna köttfärslimpa med russin och mandel smakar utsökt med ris och mango chutney.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbrödet med vatten. Låt stå ca 5 min. Tillsätt köttfärs och ägg. Arbeta till en smidig färs. Krydda med spiskummin, koriander och salt.
  2. Lägg färsen på ett lätt smort ugnssäkert fat. Gör en sträng mitt i färsen och fyll med en blandning av lök, sötmandel och russin. Vik över färsen och forma till en limpa. Pensla limpan med olja. Tillaga i 225°C, ca 30 min.
  3. Servera köttfärslimpan skuren i skivor med ris, lättkokta morotsskivor och mango chutney.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk salt
  • 1 finhackad gul lök
  • 2 msk hackad sötmandel
  • 2 msk russin
  • 4 port ris
  • 3 morötter
  • mango chutney
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?