Köttfärslimpa med morot och sviskon

Betyg 4.3 av 5.12 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Köttfärslimpa med morot och sviskon

Bjud din familj på den här suveräna köttfärslimpan som innehåller pärlor som morot, crème fraiche, dijonsenap och basilika. Limpan toppas av ett smakrikt täcke av äpplen, sviskon och knaprig bacon.

Köttfärslimpa med morot och sviskon

Ingredienser

4 portioner
400 g blandfärs
1 - 2 morötter
1 dl havregryn
1 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 - 2 msk dijonsenap
1 tsk basilika
1/2 tsk lökpulver
1 litet äpple
8 - 10 sviskon (katrinplommon)
1 paket bacon (à 140 g)
1 tsk salt
1/2 krm vitpeppar

Gör så här

00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Mycket god och saftig, en ny favorit

    Elisabeth

  • Låter så otroligt gott så jag måste göra den i morgon.

    Iréne

  • Jättegott! Håller med om att det behövdes mer kryddor, så jag hade i mer salt och även vitlöks- och paprikapulver. Stack ner ett gäng oststavar också. Jag gjorde limpan i en runt form så att den såg ut som en kaka. Lite kul. Serverade med kokt potatis, lingonsylt och brunsås. Kanongott. Har inte gjort den här för sista gången.

    Ann-mari

Testa liknande recept

  • Köttfärslimpa med paprikasås
    Betyg 4.6 av 5.13 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Köttfärslimpa i ugn
    Betyg 4.2 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad