Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärsgratäng med vitkål och curry

Överraska dina familj med härlig husmanskost till middag! Fräs ihop din vitkålsblandning med fin currysmak och blanda den sedan med färs. Gratinera köttfärsgratängen i ugnen och servera den direkt med kokt potatis och fräsch morotssallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och koka potatisen. Skala och finhackal lök. Strimla vitkål fint. Fräs lök och kål i smör i ca 10 minuter utan att den tar färg. Tillsätt curry och fräs ytterligare 2-3 minuter. Låt kålblandningen svalna.
  3. Blanda nötfärs, ägg, salt och peppar. Tillsätt kålblandningen och rör om. Lägg allt i en smord form. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.
  4. Skala, strimla eller riv morötter grovt. Häll över en dressing av färskpressad citronjuice, honung, olivolja och fryst hackad persilja. Servera gratängen med potatis och morotssallad.

För alla

Glutenfri. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg potatis
  • 1 gul lök
  • 1/2 vitkål (à 1,4 kg)
  • 2 msk smör
  • 1 msk curry
  • 400 g nötfärs
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 2 morötter
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk honung
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk fryst, hackad persilja
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?