Köttfärsgratäng med vitkål och curry

Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat
5
Köttfärsgratäng med vitkål och curry

Överraska dina familj med härlig husmanskost till middag! Fräs ihop din vitkålsblandning med fin currysmak och blanda den sedan med färs. Gratinera köttfärsgratängen i ugnen och servera den direkt med kokt potatis och fräsch morotssallad.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2009

Köttfärsgratäng med vitkål och curry

Ingredienser

4 portioner
1 kg potatis
1 gul lök
1/2 vitkål (à 1,4 kg)
2 msk smör
1 msk curry
400 g nötfärs
1 ägg
1/2 tsk salt
2 krm peppar
2 morötter
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk honung
1 msk olivolja
1 msk fryst, hackad persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.8 av 5.
17 personer har röstat

Kommentarer

Fantastiskt god och enkel rätt! Gör gärna dubbel sats. Funkar bra för LCHF-folket också. Hela familjen gillar den här.

Susanne

2017-01-25

Mums! Det var gott. Detta gör vi igen!

Daniel

2010-11-25

Det var gott!

Frida

2010-01-08

Testa liknande recept

Vegansk kålpudding
Betyg 4.2 av 5.
50 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nikkaluoktasoppa
Betyg 4.7 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kålpudding med potatis och rårörda lingon
Betyg 4.4 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Stuvad vitkål
Betyg 4.4 av 5.
114 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Köttfärsgratäng med curry, lök och potatis
Betyg 3.1 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga