Köttfärsfyllda piroger med svamp

Betyg 3.9 av 5.18 personer har röstat
Receptet har 7 kommentarer
Köttfärsfyllda piroger med svamp

Piroger kan vara lite knepiga att göra, men de blir både vackra och goda när de är klara. Degen viker du runt en fyllning av bland annat köttfärs och svamp som du kryddar med lite rosmarin innan pirogerna gräddas i ugnen.

Köttfärsfyllda piroger med svamp

Ingredienser

7 portioner
25 g jäst
25 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
3 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl

Fyllning

2 gula lökar
1 morot
100 g svamp t ex skogschampinjoner
1 msk olja
300 g köttfärs
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1/2 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 tsk salt
1 1/2 krm peppar
2 tsk rosmarin

Pensling

1 ägg

Gör så här

00:40:00
00:08:00
00:20:00
00:12:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

7 st
  • Tar mycket längre tid än 1 timme, men goda blev dem. Liksom andra så räcker degen kanske inte riktigt till, men gjorde ett misstag och tillsatte 1 dl vatten i smeten och fick kompemsera med mjöl och då räckte det alldeles precis till 19st peroger (~50g deg till varje)

    Arvid

  • Jag hade svårt med antalet. Jag dubblade receptet och fick mycket färs över trots att jag fyllde dem fulla. Jag fick ut 28 piroger och så tog degen slut. Konstigt 🤨

    Maria

  • Smakar för starkt av rosmarin.

    Sara

  • Blir lite mycket köttfärs och jag provade två gånger att göra denna maträtt och tog bort rosmarin andra gången...Helt ok recept men lite pilligt och marigt. Men alla tyckte det var jättegott!! Tom svågern som inte äter svamp tyckte det var gott ;)

    Maria

  • Jag tog dubbel sats av både köttsås och deg. Jag fick minst hälften av köttsåsen över. Kan ju vara bra att ha en annan dag. Men det går ju inte att kavla ut degen så mycket att men får så många piroger att all köttfärs går åt. Ganska jobbigt recept.

    Eivy

  • fyllningsalternativ: 150 g köttfärs, 2 gula lökar, 2 vitlöksklyftor, 1/2 röd paprika, tomatpuré, lite tomatkross, soja, 1 krm kardemumma, 1 buljongtärning o 2 dl vatten. Låt det puttra ett bra tag, typ 1h. Jag tog vatten istället för mjölk, inget grahamsmjöl o olja iistället för marg!

    Elisabeth

  • skippa rosmarinen, kläm i en vitlöksklyfta och lite buljon i köttfärses. Ta matlagningsgrädde istället för creme fraich så blir det en riktig höjdare!

    Petter

Testa liknande recept

  • Empanadas
    Betyg 3.3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Gott bröd med oliver och rosmarin
    Betyg 4.2 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svamp- och färsbiffar med pasta
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Äppel- och valnötsbaguetter
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Rosmarinscones
    Betyg 3.3 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Timjandoftande tomatpaj
    Betyg 3.9 av 5.30 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad