Köttfärsfyllda piroger med svamp

Piroger kan vara lite knepiga att göra, men de blir både vackra och goda när de är klara. Degen viker du runt en fyllning av bland annat köttfärs och svamp som du kryddar med lite rosmarin innan pirogerna gräddas i ugnen.

Ingredienser
7 portioner
25 g jäst
25 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 tsk salt
1 tsk socker
3 dl grahamsmjöl
2 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
2 gula lökar
1 morot
100 g svamp t ex skogschampinjoner
1 msk olja
300 g köttfärs
1 dl vatten
2 dl crème fraiche
1/2 msk soja
1 msk balsamvinäger
1 msk honung
1 tsk salt
1 1/2 krm peppar
2 tsk rosmarin
Pensling
1 ägg
Gör så här
00:40:00
00:08:00
00:20:00
00:12:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stTar mycket längre tid än 1 timme, men goda blev dem. Liksom andra så räcker degen kanske inte riktigt till, men gjorde ett misstag och tillsatte 1 dl vatten i smeten och fick kompemsera med mjöl och då räckte det alldeles precis till 19st peroger (~50g deg till varje)
Arvid
Jag hade svårt med antalet. Jag dubblade receptet och fick mycket färs över trots att jag fyllde dem fulla. Jag fick ut 28 piroger och så tog degen slut. Konstigt 🤨
Maria
Smakar för starkt av rosmarin.
Sara
Blir lite mycket köttfärs och jag provade två gånger att göra denna maträtt och tog bort rosmarin andra gången...Helt ok recept men lite pilligt och marigt. Men alla tyckte det var jättegott!! Tom svågern som inte äter svamp tyckte det var gott ;)
Maria
Jag tog dubbel sats av både köttsås och deg. Jag fick minst hälften av köttsåsen över. Kan ju vara bra att ha en annan dag. Men det går ju inte att kavla ut degen så mycket att men får så många piroger att all köttfärs går åt. Ganska jobbigt recept.
Eivy
fyllningsalternativ: 150 g köttfärs, 2 gula lökar, 2 vitlöksklyftor, 1/2 röd paprika, tomatpuré, lite tomatkross, soja, 1 krm kardemumma, 1 buljongtärning o 2 dl vatten. Låt det puttra ett bra tag, typ 1h. Jag tog vatten istället för mjölk, inget grahamsmjöl o olja iistället för marg!
Elisabeth
skippa rosmarinen, kläm i en vitlöksklyfta och lite buljon i köttfärses. Ta matlagningsgrädde istället för creme fraich så blir det en riktig höjdare!
Petter