Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttfärsbiffar i eldig sås

Köttfärsbiffar i eldig sås är ett utsökt alternativ till vanliga köttfärsbiffar. Den eldiga såsen gör du på chili, paprika, tomater, smör, salt och farinsocker och den blir hissnande god samt väldigt smakrik. Gott att servera till klyftpotatis!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken och vitlöken. Blanda köttfärs med hälften av lökhacket, ägg, vatten, salt och peppar.
  2. Forma färsen till 8 biffar (för 4 port). Stek biffarna i hälften margarin eller smör i en stekpanna ca 3 min/sid. Ta upp biffarna på ett fat.
  3. Skölj, kärna ur och och hacka chili och paprikan. Fräs resterande lökhack, chili och paprika i resten margarin eller smör i stekpannan.
  4. Tillsätt passerade tomater, farin och salt. Lägg i biffarna och låt puttra 5-10 min. Servera biffarna med klyftpotatis och en blandad sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 chili
  • 1 röd paprika
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 förp passerade tomater (à 500 g)
  • 1 msk farin
  • 1/2 stsk salt
  • potatis
  • isbergssallad
  • gurka
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?