Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Köttfärsbiffar á la prune

Köttfärsbiffar á la prune är katrinplommonspäckade biffar där de syrliga plommonen möter smaken av spiskummin och persilja. Servera till ett lent potatismos och sockerärtor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda ströbrödet med mjölken och låt stå att svälla ca 10 min. Tillsätt färsen, ägg, persilja och kryddor och arbeta till en smidig färs.
  2. Dela färsen i 8 bitar (för 4 port). Lägg två katrinplommon på varje färsbit och forma till runda biffar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
  3. Hetta upp matfettet i en stekpanna. När det blivit ljusgult och slutat skumma läggs biffarna i och får steka på medelstark värme ca 8 min runt om.
  4. Servera de nystekta biffarna med potatismos och sockerärter.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 16 katrinplommon
  • 2 msk smör eller margarin
Till servering
  • potatismos
  • sockerärtor
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer