Köttbullar på två sätt
Med köttbullar på två sätt gör du goda, saftiga och fylliga köttbullar som du smaksätter med kryddpeppar, dijonsenap och persilja för julsmak eller svamp, tryffelolja och parmesanost för italiensk smak. Båda recepten är ljuvliga så välj efter smak!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008
Ingredienser
8 portioner
800 g nötfärs
1 liten rödlök
1 dl vispgrädde
1 1/2 ägg
smör
1 1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Berits julsmak
2 krm kryddpeppar
1 msk dijonsenap
2 msk finhackad persilja
Marias italienska smak
15 g torkad, blötlagd svamp (t ex kantareller eller karljohanssvamp)
50 g parmesan
några droppar tryffelolja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag hoppade över Marias italienska smak och gjorde dubbel sats av Berits istället. Jättegott!! Otroligt saftiga och smakrika köttbullar. Marias smak tänker jag prova efter jul.
Sara
2008-12-21