Italienska köttbullar
Här är ett smarrigt och lättlagat recept på delikata italienska köttbullar som du gör en krämig tomatsås till. Servera gärna köttbullarna och tomatsåsen tillsammans med pasta, utsökt och en lyxig vardagsmiddag!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 1998
Ingredienser
4 portioner
Tomatsås
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
3 msk tomatpuré
1 förp krossade tomater (à 400 g)
2 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)
1 tsk strösocker
salt
svartpeppar
Köttbullar
2 skivor vitt formbröd
1 dl mjölk (3 %)
1 vitlöksklyfta
1 kruka persilja
1 dl finriven parmesan
1/2 citron (skalet)
500 g lammfärs (eller kalv- eller nötfärs)
1 krm mald kryddpeppar
1 ägg
1/2 tsk salt
1 krm mald svartpeppar
ca 25 g smör (att steka i)
1/2 kruka basilika
Till servering
pasta
finriven parmesan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Mycket gott!! Såsen får gärna puttra en timme eller mer. Hoppade över sockret. Och lite mer basilika mår den bra av! Använder älgfärs, vilken fungerar hur bra som helst.
Margareta
2013-01-12Det är just den rivna citronen, vitlöken och persiljan+parmesanen som gör denna vardagrätt till rena lyxen - snabbt och enkelt dessutom...
Jörgen
2006-04-25Jag gör ofta italienska köttbullar. De ska vara STORA!!!
Lillemor
2006-01-26