Köttbullar på två sätt

Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat
1
Köttbullar på två sätt

Med köttbullar på två sätt gör du goda, saftiga och fylliga köttbullar som du smaksätter med kryddpeppar, dijonsenap och persilja för julsmak eller svamp, tryffelolja och parmesanost för italiensk smak. Båda recepten är ljuvliga så välj efter smak!

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Köttbullar på två sätt

Ingredienser

8 portioner
800 g  nötfärs
1   liten rödlök
1 dl  vispgrädde
1 1/2 ägg
smör
1 1/2 tsk  salt
1 krm  nymalen svartpeppar

Berits julsmak

2 krm  kryddpeppar
1 msk  dijonsenap
2 msk  finhackad persilja

Marias italienska smak

15 g  torkad, blötlagd svamp (t ex kantareller eller karljohanssvamp)
50 g  parmesan
några droppar tryffelolja

För alla

Köttbullarna är fria från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt grädde och smör mot laktosfritt.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och ersätt smör med mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
20 personer har röstat

Kommentar

Jag hoppade över Marias italienska smak och gjorde dubbel sats av Berits istället. Jättegott!! Otroligt saftiga och smakrika köttbullar. Marias smak tänker jag prova efter jul.

Sara

2008-12-21

Testa liknande recept

Älg från woken med svampmarmelad
Betyg 2.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Torkade kantareller
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Funghi trifolati
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatispuré med karljohansvamp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Dumpling med färskost i kryddig svampbuljong
Betyg 3.3 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Karl Johan- och chèvrefrittata
Betyg 3.5 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga