Köttbullar på två sätt

Med köttbullar på två sätt gör du goda, saftiga och fylliga köttbullar som du smaksätter med kryddpeppar, dijonsenap och persilja för julsmak eller svamp, tryffelolja och parmesanost för italiensk smak. Båda recepten är ljuvliga så välj efter smak!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2008

Ingredienser
8 portioner
800 g nötfärs
1 liten rödlök
1 dl vispgrädde
1 1/2 ägg
smör
1 1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
Berits julsmak
2 krm kryddpeppar
1 msk dijonsenap
2 msk finhackad persilja
Marias italienska smak
15 g torkad, blötlagd svamp (t ex kantareller eller karljohanssvamp)
50 g parmesan
några droppar tryffelolja
För alla
Köttbullarna är fria från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt grädde och smör mot laktosfritt.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och ersätt smör med mjölkfritt matfett. Uteslut osten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag hoppade över Marias italienska smak och gjorde dubbel sats av Berits istället. Jättegott!! Otroligt saftiga och smakrika köttbullar. Marias smak tänker jag prova efter jul.
Sara
2008-12-21