Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttbullar på två sätt

Med köttbullar på två sätt gör du goda, saftiga och fylliga köttbullar som du smaksätter med kryddpeppar, dijonsenap och persilja för julsmak eller svamp, tryffelolja och parmesanost för italiensk smak. Båda recepten är ljuvliga så välj efter smak!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2008
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, grädde, ägg, salt och peppar.
  2. Dela färsen i 2 delar. Krydda den ena delen med Berits julsmak. Forma till köttbullar.
  3. Finhacka den blötlagda svampen. Riv osten. Blanda detta samt några droppar tryffelolja med den återstående färsen. Forma till köttbullar.
  4. Bryn köttbullarna i smör i en stekpanna. Minska värmen och efterstek 5-7 minuter. Strö över lite persilja på Berits och parmesan på Marias köttbullar.

För alla

Köttbullarna är fria från gluten men innehåller ägg, laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: byt grädde och smör mot laktosfritt.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning och ersätt smör med mjölkfritt matfett. Uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 800 g nötfärs
  • 1 liten rödlök
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 1/2 ägg
  • smör
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
Berits julsmak
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 msk finhackad persilja
Marias italienska smak
  • 15 g torkad, blötlagd svamp (t ex kantareller eller karljohanssvamp)
  • 50 g parmesanost
  • några droppar tryffelolja
Lägg till i inköpslistan