Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Köttbullar på nordafrikanskt vis

Kryddstarka köttbullar med nordafrikanska smaker. Nötfärs och lammfärs blandat med formbröd, mjölk, chilifrukt, vitlök och finhackad persilja. Stek köttbullarna och låt dem sedan sjuda i tomatsås. Spännande och aptitligt.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kantskär brödet och skär det i bitar. Lägg brödet i en liten skål, häll över mjölk och låt ligga tills mjölken har sugits upp, ca 10 minuter.
  2. Rosta chilipulver och koriander i en torr stekpanna på medelhög värme i ca 1 minut. Häll över kryddorna på ett fat så de inte bränns.
  3. Kärna ur och skär chilin fint. Skala och finhacka/pressa vitlöken.
  4. Blanda lamm- och nötfärs med övriga ingredienser i en stor skål. Blanda väl. Forma smeten till köttbullar.
  5. Stek köttbullarna i olja/smör. Låt dem droppa av på hushållspapper. Kan förberedas hit.
  6. Värm köttbullarna i Tomatsås. Sjud i ca 15 minuter.

För alla

Välj bröd som passar respektive allergi.
Gör mjölkfri: välj Solhavre eller vatten i stället för mjölk.

Tips

Prova dem gärna också som egen rätt och servera med ris, pasta eller couscous.

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 skivor vitt formbröd
  • 1,8 dl mjölk
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 tsk malen koriander
  • 2 chilifrukter (t ex jalapeno eller spansk peppar)
  • 3 vitlöksklyftor
  • ca 400 g nötfärs
  • ca 400 g lammfärs
  • 1/2 dl finhackad persilja
  • 1 tsk salt
  • olja eller smör till stekning
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?