Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Köttbullar med ricotta i tomatsås

En rolig variant av de traditionella köttbullarna. Du piffar till färsen med ricotta, persilja, timjan och lök och formar röran till bollar som först får stekas och sedan kokas i en briljant tomatsås.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula formbrödet och fukta med några droppar vatten. Blanda med hälften av ricottaosten.
  2. Skala och riv lök och vitlöksklyftor på rivjärnets fina sida. Blanda detta med färsen, brödsmuleblandningen, hälften av den hackade persiljan, hackad timjan, flingsalt och vitpeppar.
  3. Forma till bullar och stek i smör eller margarin i en stekpanna. När köttbullarna börjar få färg, häll i krossade tomater med basilika, resten av persiljan och resten av ricottaosten. Låt koka på svag värme ca 10 minuter. Servera med pasta.

För alla

Fri från ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd och servera med glutenfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 skivor formbröd
  • några droppar vatten
  • 1 ask ricottaost (à 250 g)
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nöt-, fläsk- eller kalvfärs
  • 1 dl hackad persilja
  • 1/2 msk hackad timjan
  • 1 msk flingsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • smör eller margarin till stekning
  • 1 paket krossade tomater med basilika (à 500 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?