Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Köttbullar med majspasta

Klassiska köttbullar, här med en fräsch och smakfull majspasta. De färska köttbullarna serveras med pasta fettucine som smaksatts med crème fraiche, gurkmeja, majs och purjolök. Servera majspastan med köttbullar och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan i rikligt med lättsaltat vatten i en gryta enligt förpackningens anvisning. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Låt purjolöken koka med pastan när ca 2 min återstår av koktiden.
  2. Låt pasta och purjo rinna av, men spara ca 1/2 dl av kokvattnet (för 4 port). Häll tillbaka pastan i grytan. Tillsätt kokvatten och crème fraiche. Krydda med gurkmeja, salt och peppar.
  3. Låt majsen rinna av. Skölj och halvera tomaterna. Vänd ner majs och tomater i pastan. Stek köttbullarna i matfettet i en stekpanna enligt anvisning på förpackningen. Servera majspastan med köttbullar och strimlad isbergssallad.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfritt matfett.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Förvara majsen som är över i en burk med lock i kylskåpet. Gott att blanda i sallader t ex.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 280 g pasta (t ex fettucine)
  • 1 purjolök
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm grovmald svartpeppar
  • 8 körsbärstomater
  • 1 förp färska köttbulle (à 350 g)
  • 1/2 msk margarin (till stekning)
  • 1/2 burk majs (à 340 g
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?