Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Curryris med kassler och yoghurt

Denna perfekta allt-i-ett måltid med curryris och mumsig kassler är perfekt vardagsmat. Blanda ner köttet i ditt vackert gula ris och servera direkt med lite krämig yoghurt och sweet chilisås och aromatisk gräslök på toppen.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka lök och morot. Fräs det i en het kastrull med olja. Tillsätt ris, curry och gurkmeja och fräs ytterligare ett par minuter under omrörning.
  2. Tillsätt vatten och salt. Koka på svag värme i 20 minuter.
  3. Skär bort det bruna "ytskiktet " från kasslern. Skiva och skär köttet i tärningar. Häll av majsen.
  4. Blanda ner kassler och majs i riset och låt allt värmas några minuter. Lägg upp riset på ett fat. Klipp över gräslöken. Servera med en klick yoghurt och ev sweet chilisås.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk.
Gör mjölkfri: välj mjölkfritt yoghurtalternativ, eller uteslut den.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • olja
  • 4 dl långkorigt ris
  • 2 tsk milt currypulver
  • 1 tsk gurkmeja
  • 8 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 400 g kassler
  • 1 burk majs (à 300 g)
  • 1 kruka gräslök
  • 2 dl matyoghurt
  • ev sweet chilisås
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2480 kJ / 590 kCal
Fett: 12 g
Läs mer om näringsvärden