Köttbullar i kokos- & mangosås med inlagda grönsaker

Betyg 4.5 av 5.4 personer har röstat
Receptet har 4 kommentarer
Köttbullar i kokos- & mangosås med inlagda grönsaker

Ett annorlunda recept på smakrika köttbullar i kokos- och mangosås med inlagda grönsaker. Du gör det asiatiskinspirerade receptet av bland annat fänkål, gurka, zucchini, nötfärs, ägg, lök, kokosmjölk, mango chutney och limeblad.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Köttbullar i kokos- & mangosås med inlagda grönsaker

Ingredienser

4 portioner

Inlagda grönsaker

1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl socker
1 1/2 dl vatten
1 fänkål
1/2 gurka
1/2 zucchini

Köttbullar

500 g nötfärs
1 ägg
3 msk konc kalvfond
1 msk röd currypaste
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Kokos- & mangosås

1 gul lök
rapsolja (till stekning)
1 msk röd currypaste
1 burk kokosmjölk (à 400 ml)
1/2 dl mango chutney
10 torkade limeblad
1/2 tsk salt
ev 1/2 krm peppar
1 kruka färsk koriander

Till servering

jasminris

Gör så här

00:30:00
00:01:00
00:07:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

4 st
  • Åke Holmberg: Lättlagat och myclet smakrik rätt. En sådan rÄtt sopm vi gärna gör igen. 5 kockmössor

    Åke

  • Malin Sollert: En typisk vuxenrätt! Limebladen gav rätten en spännande smak. Tyvärr gick varken köttbullarna eller grönsakerna hem hos barnen. Andra gången tog jag mindre currypaste eftersom den var riktigt stark! Jag uteslöt limebladen och serverade med vanlig sallad. Den här gången blev rätten barnvänligare. Betyg 3,6

    Ica-köket

  • Åke Nilsson: Jättegott, men ingen snabbrätt precis! Det krävs gott om tid för att hinna förbereda allt. Barnbarnen tyckte att köttbullarna var goda med smakade lite för starkt. Andra gången bytte jag ut köttbullarna mot bitar av kycklingfilé som marinerades och stektes innan de fick koka i kokos- och mangosåsen. Rätten gjorde succé hos treårige Ludvig! Betyg 4,6

    Ica-köket

  • Mikaela Fredin: Min affär fick ta hem limeblad - bra, för då kan fler göra den här rätten! Det blev jättegott - även om jag gärna hade haft rätten lite starkare. Andra gången ändrade jag rejält och marinerade kycklingfiléer i turkisk yoghurt och röd currypaste och körde dem i ugnen i 20 minuter. Sedan fick de sjuda några minuter i såsen. Smaskens! Betyg 4,5

    Ica-köket

Testa liknande recept

  • Ingefärspicklad kålrot
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Het krabbcurry med nudlar
    Betyg 3.9 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Majs och sötpotatispuffar
    Betyg 4 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Eivors syltade squash och paprika
    Betyg 3.8 av 5.31 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad