Kotlettgryta med apelsin och kanel
Här är ett trevligt recept på kotlettgryta med apelsin och kanel. Grytan får en njutbar, len men ändå robust smak. Den tar ungefär 20 minuter att tillaga så den passar ypperligt som vardagsmiddag. Både vuxna och barn brukar uppskatta den här rätten!
Ingredienser
4 portioner
4 fläskkotletter
1 msk smör eller margarin
1 tsk kanel
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 1/2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
1 dl koncentrerad apelsinjuice
1 dl crème fraiche
2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
1 apelsin
Till servering
ris
broccoli
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).
Gör så här
Tips
Den överblivna apelsinjuicen kan användas till en enkel söndagsdessert.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Väldigt god, men jag vågade inte ta all apelsinjos utan minskade på den.
Christina
2004-12-29Lite vitlök lyfter upp ytterligare receptet
Remberto
2003-01-23