Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Kotlettgryta med apelsin och kanel

Här är ett trevligt recept på kotlettgryta med apelsin och kanel. Grytan får en njutbar, len men ändå robust smak. Den tar ungefär 20 minuter att tillaga så den passar ypperligt som vardagsmiddag. Både vuxna och barn brukar uppskatta den här rätten!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stek fläskkotletterna i margarin eller smör i en stekpanna ca 3 min/sida. Krydda kotletterna med kanel, salt och vitpeppar.
  2. Lägg kotletterna i en gryta. Häll över köttbuljong (tärning + vatten), apelsinjuice och crème fraiche.
  3. Låt puttra ca 5 min tills kotletterna är genomkokta. Strö över maizenaredning för ljusa såser och låt koka 1 min.
  4. Skala och skär apelsinen i hinnfria klyftor. Lägg apelsinklyftorna i grytan och strö över hackad persilja. Servera kotletterna med ris och broccoli.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) eller iMat fraiche (innehåller havre).

Tips

Den överblivna apelsinjuicen kan användas till en enkel söndagsdessert.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 1/2 dl köttbuljong (tärning + vatten)
  • 1 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 msk maizenaredning (för ljusa såser)
  • 1 apelsin
Till servering
  • ris
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan