Kotletter med svamp | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Kotletter med svamp

Utsökta kotletter med svamp, grädde och gräslök. Fläskkotletterna och svampen serverar du direkt ur pannan med broccoli och kokt, gärna pressad, potatis som tillbehör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär ett snitt i kanten på varje kotlett. Bryn kotletterna i hälften av matfettet i en stekpanna ca 2 min per sida. Krydda med salt och peppar. Ta upp kotletterna på ett fat så länge.
  2. Ansa och skär svampen i mindre bitar. Fräs svampen i resten av matfettet i stekpannan tills all vätska kokat in.
  3. Häll på vatten och grädde. Tillsätt soja och låt koka upp. Lägg i kotletterna och låt puttra utan lock ca 5 min.
  4. Hacka gräslöken och strö den över kotletterna.
  5. Tillbehör: Servera kotletterna med svampen direkt ur pannan med kokt, gärna pressad potatis och broccoli till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 fläskkotletter
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 200 g svamp t ex ostronskivling eller champinjoner
  • 1 dl vatten
  • 1 dl grädde
  • 1 msk soja
  • 1 knippa gräslök
Tillbehör
  • potatis
  • broccoli
Lägg till i inköpslistan