Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korvmacka på höjden

Det här receptet på korvmacka på höjden är ett smakrikt och lantligt recept som tar max 30 minuter att tillaga. God pilsnerkorv och champinjonstuvning gör rätten matig och korvmackan passar som förrätt, mellanmål eller lättare lunch.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva löken. Smält matfettet i en stekpanna och fräs lökskivorna. Låt korven rinna av. Halvera korvarna på längden och värm vid sidan om löken i stekpannan.
  2. Skölj och skiva tomaterna. Värm champinjonstuvningen i en kastrull eller i en liten skål i mikrovågsugnen, full effekt (max 800 W), cirka
    1 minut. Krydda stuvningen med pressad vitlök.
  3. Lägg brödet på assietter. Fördela stekt lök och korv på brödet. Lägg på tomatskivor och häll över champinjonstuvningen. Servera med sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk pilsnerkorv (à 455 g)
  • 2 tomater
  • 1 burk champinjonstuvning (à 200 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 skivor grovt mjukt bröd
Lägg till i inköpslistan