Korvkaka med lök- och äppelkompott

Betyg 3.4 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Korvkaka med lök- och äppelkompott

Utmanande och spännande recept som kommer att imponera på dina middagsgäster. Korvkaka med lök- och äppelkompott är en kaka av lever, korngryn, ägg och russin. Till korvkakan serveras en fräsch kompott av rödlök, äpplen och persilja.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2004

Korvkaka med lök- och äppelkompott

Ingredienser

4 portioner
2 bakpotatisar
olivolja
salt
peppar

Korvkaka

2 dl korngryn
4 dl vatten
5 dl mjölk
2 gula lökar
1 msk smör
ca 250 g ungnötslever
1 dl russin
2 ägg
1 msk ljus sirap
1 1/2 tsk salt
1 - 2 krm vitpeppar
2 tsk mejram

Lök- och äppelkompott

1 - 2 rödlökar
2 äpplen
1/2 msk ättiksprit (12%)
1 msk socker
2 - 4 msk vatten
2 msk finhackad persilja

Gör så här

00:30:00
00:30:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Testa liknande recept

  • Grynkorv
    Betyg 3.3 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Klassisk korvkaka
    Betyg 4.2 av 5.17 personer har röstat
    Receptet har 7 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Korngryn med fläsk
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Barley water
    Betyg 2.9 av 5.114 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pytt på ostwurst med pepparrotskräm
    Betyg 3.5 av 5.26 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad