Korvgryta med pepparrot och dill

Matig och värmande höstgryta med korv, bönor och rotfrukter som potatis och morötter. Pepparroten ger härligt sting och god hetta om du önskar det.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 43 2012

Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
2 morötter
1 gul lök
300 g wienerkorv
380 g stora vita bönor
1 msk smör eller margarin
1 1/2 dl matlagningsgrädde
2 dl mjölk gärna 1,5 %
1 grönsaksbuljongtärning eller fond
1 tsk majsstärkelse (Maizena)
1 msk pepparrot
1 msk hackad dill
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2599 KJ / 621 kCal
Fett27.7 g
Kolhydrater64.8 g
Protein21.7 g

Kommentarer
7 stEnkelt och gott.
Maria
En klar favorit här hemma som har gjort många gånger. Prefekt rensa olika korvar från frysen-rätt. Vi tar de korvar vi har hemma o skippar bönorna
Helena
Bra vardagsrätt! Bytte korv mot sojakorv och grädde mot havregrädde och åt som en vegansk rätt. Helt ok!
Lina
Smakade bra, skippade dock bönorna, behövde inte redas av heller.
Ann
Hoppade över dillen, korv o dill passar inte ihop i min mening ;-) Men lite pepparrot hade jag i och det fanns bara där som en förnimmelse.
Ari
Jättegod! och eftersom jag vet att mina småkillar inte gillar vita bönor så mixade jag dom innan jag satte dom i såsen. Iom det så behövde jag inte reda såsen OCH killarna tyckte grytan var supergod! :-)
Ari
Så fruktansvärt. Inte ens mina barn ville ha det här och de äter det mesta. Morötter och lök kokta i grädde och mjölk tillsammans med smaklös korv. Vem tycker om pepparrot idag? Det här kommer att strykas med svart penna. Visst heter det billiga veckan, men det här var verkligen botten. Inte ens dillen kunde väga upp detta. Satsa på lite mer säkra kort tycker jag. De flesta abbonenter lär ju vara barnfamiljer i alla fall?
Tomas