Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korvgryta från Tyskland

Här är ett recept på en smakfull och aromatisk korvgryta från Tyskland. Grytan innehåller potatis så den är mättande och passar utmärkt till middag, även uppskattad hos barn! Servera gärna med bröd, jättegott att doppa i grytan!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisarna och skär i stora bitar. Skala rödlökarna och skär i tunna klyftor. Varva potatis och lök i en gryta.
  2. Lägg på fläsk- eller köttkorv. Häll på vatten, vitvinsvinäger och krydda med krydd- och vitpepparkorn och kryddnejlikor.
  3. Koka i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Ta upp korven och skär i bitar. Lägg tillbaka i grytan. Skiva ättiksgurkorna och hacka rikligt med persilja. Rör ner i grytan. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 6 potatisar
  • 3 rödlökar
  • 1 fläskkorv eller köttkorv
  • 4 dl vatten
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 5 kryddpepparkorn
  • 5 vitpepparkorn
  • 4 kryddnejlikor
  • salt och peppar
  • 3 ättiksgurkor
  • persilja
Lägg till i inköpslistan