Körvel- och potatissoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Körvel- och potatissoppa

Lättlagad och mumsig soppa med goda ingredienser som potatis, purjolök, körvel och crème fraiche. Denna redda körvel- och potatissoppa serveras med bröd och ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen och skär i bitar. Värm olja i en gryta stor nog för soppkok. Lägg i potatisen och fräs den glansig.
  2. Skölj och strimla purjo och låt den fräsa med. Häll på buljong. Krydda med salt och peppar. Låt småkoka i ca 15 minuter.
  3. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare till fin puré. Häll tillbaka i grytan om matberedare används. Hacka körvel och rör ner. Runda av med crème fraiche som vispas i. Servera med bröd och ost.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche. Välj lagrad ost eller uteslut osten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innheåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja). Välj mjölkproteinfri ost eller uteslut osten.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 5 potatisar
  • 2 msk olja
  • 1 medelstor purjolök
  • 12 dl buljong (tärning + vatten)
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 kruka körvel
  • 1 dl crème fraiche
Lägg till i inköpslistan