Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Korv- och köttbullespett med blått potatismos

Korv- och köttbullespett med blått potatismos är en favorit att servera på barnkalaset. Gör spett med grillkorv, köttbullar, ananas och körsbärstomater och stek i ugn. Servera med ett mos gjort på Blå Kongo, smör, mjöl och kryddor. Mumsfilibabba!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Spett: Skär varje grillkorv i 4 bitar. Dela varje ananasskiva i 6 bitar. Varva på spett eller långa trästickor korv, köttbullar, ananasbitar och cocktailtomater. Lägg spetten i en lätt smord långpanna och stek dem i ugn 225°C, ca 15 min. Vänd spetten ett par gånger under tiden.
  2. Mos: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Koka potatisen mjuk i lätt saltat vatten, ca 15 min. Häll av vattnet och låt potatatisen ånga av. Tillsätt matfett och vispa med elvisp eller stöt sönder potatisen med potatisstöt. Späd med mjölken och vispa moset luftigt. Smaka av med salt och vitpeppar.
  3. Servera med blått potatismos, gurk- och morotsstavar samt ketchup.

Tips

Gör eventuellt potatismoset så att det passar även laktosintoleranta och mjölkallergiker. Gör potatismoset på mjölkfritt margarin och Solhavremjölk.

Det finns både gluten- och laktosfria korvar och köttbullar att köpa. De passar alla barn och ingen behöver äta "annan" mat och tvingas vara "annorlunda".

Ingredienser

Portioner: 10
Korv- och köttbullespett
  • 10 grillkorvar
  • 1 burk ananas i skivor (à 820 g)
  • 30 köttbullar
  • 20 körsbärstomater
Blått potatismos
  • 2 kg Blå Kongo potatis
  • 50 g smör eller margarin
  • 4 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan