Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Korv- och bönsallad

Matig och nyttig sallad med underbar dressing. Olika sorters bönor blandas ihop med selleristjälkar och wienerkorvar. Över den kulörta bönsalladen ringlar du dressingen med inslag av senap och vitlök.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina gröna bönor och skär dem i mindre bitar. Om färska bönor används snoppas de och förvälls i lättsaltat vatten ca 3 minuter. Kyl dem.
  2. Blanda de gröna bönorna med röda bönor utan spad, strimlade selleristjälkar, vita bönor utan spad och wienerkorvar skurna i skivor.
  3. Dressing: Blanda en dressing på vinäger, olja, fransk senap, pressad vitlök, krossade senapskorn och lite salt. Häll dressingen över och ställ salladen att dra ca 10 minuter.
  4. Servera med bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket gröna bönor (à ca 200 g)
  • 1 burk röda bönor (à 400 g)
  • 2 strimlade selleristjälkar
  • 1 burk vita bönor (à 400 g)
  • 4 wienerkorvar
  • bröd till servering
Dressing
  • 4 msk vinäger
  • 6 msk olja
  • 1 msk fransk senap
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk krossade senapskorn
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?